Meedias on korduvalt väidetud, et palgastatistika on Eestis liiga üldine ja salastatud ning see omakorda tekitab ka soolist palgalõhet.

Palgainfo Agentuuri, CV Keskuse ning teiste koostööpartnerite sügisesest uuringust selgub, et lootus kõrgemast või õiglasemast numbrist palgatšekil ei ole piisav, et töötaja sooviks avalikult näidata oma palganumbrit.

Kõigest kaheksa protsenti töötajatest soovib, et kõikide inimeste töötasud oleksid avalikud.

Veidi enam kui veerand arvab, et palgainfo võiks olla avalik ainult organisatsiooni siseselt. Oodatult ei soovi palgainfot avalikustada ka tööandjad, kellest ainult kaks protsenti soovis töötasude avalikustamist.

96 protsenti tööandjatest ei soovi palku avalikustada ka organisatsiooni siseselt. Tööturul on pigem nõudlus selgemate tasustamise põhimõtete järele.

Seda, et 92 protsenti töövõtjatest ei soovi palku avalikustada toetab ka fakt, et suur osa töötajatest tegelikult juba täna teab oma kolleegide palganumbreid. Seega ei nähta vajadust nõuda palgainfo avalikustamist.

Nimelt selgus detsembris läbi viidud CV Keskuse uuringust, et 43 protsenti vastanutest teab enamike või vähemalt osade töökaaslaste palkasid ning 24 protsenti väitis, et ei tunnegi oma kolleegide palganumbri vastu huvi.

Palgainfo agentuuri, CV Keskuse ja teiste koostööpartnerite uuringus osales 12 877 inimest. CV Keskuse palkade avalikustamise küsitluses osales 640 vastajat.