Dobrowolski sõnul on pärast 2011. aastat Venemaalt tulevate turistide arvu kasv aeglustunud. Eelmisel aastal kasvas see „vaid" üheksa protsenti. Samal ajal kasvas Venemaa elanike kõikide reiside arv 14%.

Tema sõnul on Eesti muutunud Soomele väga oluliseks konkurendiks, kus 2013. aasta esimese kolme kvartaliga kasvas Venemaalt tulnud turistide arv koguni 23%. Eesti populaarsust on kasvatanud Venemaa majanduskasvu aeglustumine, mistõttu turistid kipuvad valima odavamaid puhkuse ja poodlemise sihtkohti.

Dobrowolski toob välja ka selle, et Eestis on aina paremaks muutunud avalikud teenused, rongi- ja bussiliiklus Eesti ja Peterburi vahel. Suurenenud on erinevate reisipakkumiste arv ning paranenud suhtumine Vene turisti üldiselt.  Lisaks mainib mees GoSwifti piirijärjekordade vältminise süsteemi.

Blogis küsib ta, kas Soome-Venemaa piiril olevad järjekorrad võivad olla üheks põhjuseks, miks venelased valivad mugavama Eesti variandi? Kas Soome teenuste tase ja hind täidavad turistide ootusi? Kas venelased tunnevad, et Soomes on juba liigagi palju nende kaasmaalasi? Kas meie suhtumine venelastesse on muutunud?

Dobrowolski meelest on Soomele oluline tekkinud olukorda analüüsida ja hakata kaaluma uusi viise, kuidas turiste riiki meelitama asuda - et valik ei langeks üha enam Eestile. Jutt käib suurest rahast, Vene turistid jätavad igal aastal Soome umbes miljard eurot.