„Erinevalt üldlevinud arusaamadele ei ole kinnisvarabürood selliste arengutega üldse rahul ja parem oleks, kui selliseid sõnumeid üldse välja ütlema ei peakski, aga kui Tallinnas on kolme aastaga vähenenud müügis olevate korterite pakkumiste arv peaaegu kaks korda ning samal ajal tehingute arv on kerkinud ka peaaegu kaks korda, siis viitab see selgelt defitsiidiriskile,“ sõnas ta.

2013. aasta detsembris tehti Tallinnas 615 korteriomandi ostu-müügitehingut, sügiskuudel rohkemgi, kokku on Tallinnas pakkumises hetkel 5500 korterit. "Sisuliselt on jääki vaid 8-9 kuuks ja uusi pakkumisi turule samas mahus juurde ei tule,“ ütles Sooman. „Samas usume, et korterite tehingute arv märkimisväärselt ei kasva, sest enamusele ei hakka hammas lihtsalt enam olemasolevale hinnatasemele peale, siiski jääb nõudlus piisavaks, et hindu edasi ülespoole upitada. Tegelikult on see mull - Tallinna elanikkond ei ole vahepeal rikkaks saanud.“

„Meil on veel liiga värskelt meeles, mida eelmine kiire hinnatõus endaga kaasa tõi. Pangad peaksid tegema kõik endast sõltuva, et uuele hinnarallile piir panna,“ lisas Sooman.