Mullu mais saatsid riigile kuuluv raudtee kaubaveo ettevõtte AS EVR Cargo juhatuse esimees Ahto Altjõe ja raudtee-ettevõtte AS E.R.S juhatuse liige Sergei Balõbin kirja Eesti Raudteele, tehnilise järelvalve ametile ja majandusministeeriumile, milles teatasid, et on jõudnud koos järeldusele: tulevikus oleks parim, kui mõlemad operaatorid - EVR Cargo ja E.R.S - teostavad ise oma rongidele piiriprotseduure, sest nii saab hoida kulud olemasoleval tasemel, kirjutas Äripäev.

Eesti Raudtee poolt tehtud riigihanke tulemusel Altjõe ja Balõbini soov täitus - detsembris sõlmis riigifirma lepingud EVR Cargoga ja ühispakkumise teinud ettevõtetega AS E.R.S ning RVTest. Varem osutas neid teenuseid EVR Cargo.

EVR Cargo juht nentis: "Kui varem maksis E.R.S teenuse eest, siis nüüd nad meie teenust enam ei vaja. See raha ei tule enam turu pealt tagasi." Altjõe hinnangul teenis Eesti Raudtee E.R.S-le osutatud piiriteenustest umbes 500 000 eurot aastas.

Piiriteenuseid osutama hakkava ettevõtte RVTesti osanik on Eesti Raudtee endine peadirektor Parbo Juchnewitsch, üle poole firmast kuulub advokaadibüroole AA Laus & Partnerid.