EMSA initsiatiivil on Tallink Grupi ja EMSA vahelistesse palgaläbirääkimistesse kaasatud riiklik lepitaja, kellega Tallink Grupil on kokku lepitud esimene ametlik kohtumine 14. jaanuaril. Päev varem ehk 13. jaanuaril hoiatusstreigi korraldamine on vastuolus lepitusmenetluse eesmärgi ja mõttega ning võib Tallink Gruppi nõustavate juristide hinnangul olla ebaseaduslik.

AS Tallink Grupp eeldab endiselt, et lepitusmenetlus on EMSA poolt algatatud eesmärgiga saavutada töötüli poolte vahel rahumeelne kokkulepe. Tallink Grupp juhib reedel EMSA-le saadetud vastuskirjas tähelepanu, et ebaseadusliku streigi korraldamine annab ettevõttele võimaluse pöörduda hagiga kohtusse. Kui streigi ebaseaduslikkus leiab kohtus kinnitust, vastutavad streigiga tekitatud kahju eest selle korraldajad.   AS Tallink Grupp on olnud alati avatud konstruktiivsetele läbirääkimistele ja EMSA-ga majanduslikult argumenteeritud kokkuleppe leidmisele.

Ettevõte loodab, et riikliku lepitaja kaasamine tagab sõbralikuma ja asjalikuma dialoogi.   EMSA viimane palgatõusunõue 2014. aastaks on keskmiselt 20% (olenevalt ametikohast 15-27%). Tallink Grupi hinnangul on nii suur töötasude tõstmise soov ebarealistlik ja ei põhine majanduslikel argumentidel. Sellises mahus töötasude tõstmine tooks kaasa tööjõukulude kasvu ca 10 miljonit eurot aastas.

Tallink Grupi ettepanek töötasude tõusuks 2014. aastal on 5,5% ja 2015. aastal 3,0%. 2014. aastaks pakutud töötasude tõus viiks Tallink Grupi tütarettevõtete laevapereliikmete keskmise töötasu 1040 euroni ja arvestades juurde ka staažitasud 1097 euroni kuus. Eesti keskmine palk oli 2013. aasta kolmandas kvartalis 930 eurot, majutus- ja toitlustussektoris oli sama näitaja 605 eurot.

Tallink Grupp ei planeeri hetkel hoiatusstreigi valguses muudatusi või tühistamisi laevade sõidugraafikutes, kuna täna pole lõpuni teada streigi toimumine ja ulatus. Kui streik leiab tõepoolest aset esmaspäeval ajavahemikus 13.30-14.30, on võimalikud kuni pooletunnised hilinemised sellesse vahemikku jäävatel väljumistel.