PwC ennustuse kohaselt kujuneb maailmamajanduse kasvuks 2014. aastal 3,5 protsenti ja esmakordselt pärast 2010. aastat ületab arenenud riikide osakaal kasvus rohkem kui 40 protsenti.
Arenenud majandusega riikide hulka kuuluvad IMF-i klassifikatsiooni kohaselt 35 riiki, sealhulgas ka Eesti.

Maailmamajanduse kasvu veab endiselt Hiina oma hinnangulise 7,5-protsendilise aastakasvuga, ent ka märkimisväärselt suurema majandusega USA ennustatav 2,7-protsendiline kasv peaks globaalset kasvu üsna jõuliselt mõjutama. Eurotsoonile ennustab PwC 0,8-protsendilist kasvu, sealhulgas Saksamaale 1,4 protsenti, Prantsusmaale 0,7 protsenti ja Itaaliale 0,4 protsenti.

Riskide poolelt toob PwC uue aasta majandusprognoos välja võimaliku kütusehindade tõusu. Naftabarreli oletatav 20 dollarilise kallinemise negatiivne mõju vähendaks maailma majanduse kasvu -0,2 protsenti võrra.

Uuringut kommenteerinud PwC ärikonsultatsioonide teenuseliini juht Teet Tender ütles, et Eurotsoonile prognoositav 0,8-protsendiline majanduskasv on küll tagasihoidlik, ent siiski rohkem kui eelneval kolmel aastal.

„On heaks märgiks, et kasv on taas jõudmas ka n.n perifeeriariikidesse nagu Kreeka ja Portugal, ent sellegipoolest tuleb arvestada, et tegu on kõigest prognoosiga. Näiteks peetakse Euroopa majanduse halvenemise tõenäosuseks 25 protsenti, mis pole sugugi marginaalne suurus“ hoiatas Tender.