Kaubavedude maht kasvas 2,4 protsenti, kokku 119 704 kaubaühikuni.

Märkimisväärse tõusu reisijate arvus tõi laevafirma teatel Turu ja Stockholmi vahelisel liinil alustanud, veeldatud maagaasil sõitev kruiisilaev Viking Grace.

Koos samal liinil opereeriva Amorellaga sõidutati kahe Põhjamaa vahel kokku 2,09 miljonit reisijat, mis on ligi viiendiku jagu rohkem kui eelmisel aastal, mil Viking Line'i alused teenindasid 1,75 miljonit klienti. Laevafirma turuosa antud liinil kasvas aasta lõpuks 57,3 protsendini.

Ka Tallinn-Helsingi liinil vedas Viking Line rohkem inimesi kui 2012. aastal. Eesti ja Soome vahel sõitis kokku 1 856 703 reisijat, mis on 1,3 protsenti rohkem kui aasta varem.

Kruiisilaev Viking Cinderella, mis tavapäraselt teeb päevakruiise Stockholmist Läänemerele ning eelmisel aastal võõrustas 840 000 Rootsi klienti, külastas mullu detsembris ka Helsingi-Tallinn liini. Aasta jooksul sõitis Cinderella kaks korda ka Riiga ning tegi kaks erikruiisi, mille käigus jätkus Riiast teekond Visby saarele. Kalendriaasta eelviimasel päeval tegi alus veel laevafirma esimese katsetuse Venemaa turule, alustades Peterburist neljapäevast tšarterkruiisi.

Täpsem info Viking Line'i 2013. majandusaasta tulemuste kohta antakse välja 13. veebruaril. Aruandes tuuakse välja ka reisilaev Isabella aprillis toimunud müügi mõju kontsernile.

Viking Line Abp on Soome juhtiv reisiparvlaevaliikluse kontsern, mis opereerib Läänemerel alates 1959. aastast. Ettevõtte aktsiad on noteeritud Helsingi börsil alates 1995. aastast. Viking Line tegutseb Läänemerel ja ettevõtte peamised sihtturud on Soome, Rootsi ja Balti riigid, kus opereerib kokku seitse laeva.