Veel ei ole teada, kas prokuratuur annab välja rahvusvahelise otsimiskuulutuse Flicki tabamiseks. Senberga sõnul arutab prokuratuur praegu, kuidas oleks kõige mõistlikum antud olukorras edasi minna, vahendas The Baltic Course.

Samuti keeldus prokuratuur viitamast karistusõiguse paragrahvile, milles Flicki süüdistatakse. On tehtud otsus võtta Flick kriminaaluurimise alla, kuid rohkem informatsiooni pole jagatud, kuna endine Airbalticu juht pole veel prokuratuuris ütlusi andnud.

Kui Flick jätkab ülekuulamisest hoidumist, võtab Läti prokuratuur kasutusele ka vastavad meetmed, ütles Seberga. Kriminaaluurimise algatamist on palunud kohalik Korruptsioonivastane Büroo, kes soovib Flicki vastutusele võtta ametiseisundi kuritarvitamises ning tahtliku kahju tekitamises. Nimetatus kuriteos süüdimõistmisel võib oodata kuni viieaastane vanglakaristus.

Büroo andmetel tühistas Flick 2011. aasta septembris rida Airbalticu lende eesmärgiga takistada Läti valitsusel suurema osaluse omandamist lennufirmas. Büroo hinnangul on Flick kuritarvitanud oma ametit ning pole tegutsenud ettevõtte parimates huvides. Lendude tühistamine ilma selge põhjuseta kahjustas nii Airbalticu mainet kui ka tõi vahetut varalist kahju.

Flick loobus ametist 2011. aasta sügisel pärast seda, kui sai selgeks, et Airbalticu kahjum kasvas rekordsuureks. Ettevõtte praegune juht Martin Gauss ütles, et ettevõtte 2011. aasta kahjum ulatus 77 miljoni latini ehk ligi 110 miljoni euroni. Läti valitsuse ja Flicki vahel on pooleli veel rida kohtuvaidlusi.