„Kodumaal jooksis selle edetabeli uudisega korraga teine, milles kiruti „riigi järjekordset ettevõtjavaenulikku tegevust". See meie kõrge koht on siiski suhteliselt adekvaatne majandusvabaduse ja ettevõtjasõbralikkuse peegeldus ning võiks kammitseda neid, kes valitsusele ettevõtluse või maksumaksjate vaenlase silti külge kleebivad -  seda enam, et suurim neist vigadest, 102. koht tööturu regulatsioonis, on tegelikkust just kordades halvemaks moonutav," rääkis Ligi.

Tema sõnul on Eesti valitsus teadlikult töötanud majandusvabaduste nimel  ja see võiks kriitika tooni valikul olla meeles. „Ja loomulikult ei tohi me häid edetabelikohti varjata Eestit välisinvestoritele tutvustades. Positiivne tuntus on väikeriigil alati mingil määral kasutamata heaolu kasvatamise reserv. Oleks tore, kui suudaksime seda tõhusamalt luua riigina, aga veel parem, kui riigi ja ettevõtjate koostöös," ütles Ligi.

Eesti tõusis mõttekoja Heritage Foundation ja ajalehe Wall Street Journal maailma majandusvabaduse edetabelis mulluselt 13. kohalt 11. kohale. Eesti edestas eile avalikustatud majandusvabaduse indeksis esimest korda Ameerika Ühendriike. 12. kohale langenud USA jaoks on tegemist esimese korraga 20 aasta jooksul, kui nad pole esikümnes.