Potisepp rõhutas, et puusuitsuga töötlemise tehnoloogiat kui sellist ei keelustata, küll aga kehtestatakse rangemad normid.

„EL-is on olnud arutusel ja töös eelnõud, mille käigus soovitakse vähendada kantserogeensete ainete sisalduvust lõpptootes,“ selgitas Potisepp. „Seda, et suitsutatud toodetele teevad liikmesriikide järelevalve organid järjepidevaid kontrollproove, on igati õigustatud,“ lisas ta.

Ka praegu on Potisepa sõnul olemas normid bensopüreenile ja dioksiinidele toodetes, kuid teaduse arenedes soovitakse neid riskide maandamiseks vähendada.

„Riiklikku järelevalvekontrolli toetavad ka ettevõtted, kuna proovid on väga kallid. Kehtestatud normid on tootjatele teada ja need on erinevat liiki lihadele erinevad,“ selgitas toiduliidu juht.

Leedu meedia kirjutas täna, et traditsioonilisel viisil lihatoodete suitsutamisele võib tulla EL-i uute nõuete tõttu lõpp. Leedu ettevõtjad märkisid, et kuulsid selle aasta 1. septembril jõustuvatest nõuetest esimest korda.

Poola on hetkel ainuke riik, mille ettevõtjad on üheksa kuud enne nõude lõplikku jõustamist otsuse vastu jõuliselt sõna võtnud.