Maailmas ainulaadne Smartdec jälgimissüsteem seob endas liikumist tuvastava sensori ja kaamerasilmad, mis võimaldavad operatiivselt reageerida häireolukordadele.

"KredEx on olnud Defendeci hea koostööpartner läbi aastate. Oleme kasutanud nende erinevaid teenuseid, mis on aidanud meil jõudsalt areneda mitmetele eksporditurgudele. Ilma KredExi poolt pakutava ekspordilaenu ja krediidikindlustuseta poleks ka see tehing aset leidnud," ütles Defendeci tegevjuht Jaanus Tamm.

KredEx otsustas väljastada tehingu teostamiseks esimese ekspordilaenu, mida hakati klientidele pakkuma alates novembri lõpust.

„Ekspordilaen aitab ettevõtetel rahastada Eestis toodetud kaupade suuremahulisi müügitehinguid. Laenu abil saavad ettevõtted pakkuda ostjatele pikemaid maksetähtaegu ja rahastada välisostjale müüdavate kaupade tootmist. Meil on väga hea meel, et saame Defendeci tegevuse laienemisel abiks olla," ütles KredExi juhataja Andrus Treier.

Tehinguga seotud krediidi- ja poliitilisi riske kindlustab KredEx Krediidikindlustus.

„KredEx Krediidikindlustuse abil on võimalik ettevõtjatel maandada ekspordiga seonduvaid makseriske. Taolised riiklikud finantsinstrumendid  on mujal maailmas väga levinud ja ka Eesti ettevõtted võivad pakkuda ostjatele samasuguseid rahastamistingimusi nagu nende konkurendid teistest riikidest. Riikliku kindlustusseltsina võtame vastutuse võimalike kahjude eest, mis võivad tekkida tulenevalt asukohamaa poliitilistest sündmustest, kuid ka sealse tellija ootamatutest makseraskustest. See annab võimaluse ka üksikuid tehinguid soodsamalt finantseerida," ütles KredEx Krediidikindlustuse juhatuse esimees Meelis Tambla.

Panj vabakaubandustsoon asub Tadžikistanis Khatloni oblastis.

Defendec on ekspordile suunatud Eesti kõrgtehnoloogia ettevõte, mis asutati 2006. aastal eesmärgiga arendada traadita sensorvõrgu süsteeme ja monitoorimise rakendusi uudsel ja unikaalsel viisil.

KredEx on riigile kuuluv finantsasutus, mis aitab parandada Eesti ettevõtete rahastamisvõimalusi, maandab krediidiriske ja võimaldab inimestel rajada või renoveerida oma kodu.