Selle asemel, et õppida ülikoolis mõnel moega seotud erialal, asus ta Milano ülikoolis politoloogiat tudeerima. Sealt väljus ta doktorikraadiga. Tema kirg ei olnud aga poliitika. Miuccia suurim soov tuli tema perele ootamatusena - ta soovis saada tänaval tegutsevaks pantomiimiartistiks.

Naine sündis 1949. aastal ja kasvas praktiliselt üles moemajas. Võib-olla oli just liigne moe ja aksessuuaaride üleküllus see, mis Muccia algselt sellest maailmast eemale tõrjus. Igati kommunismivastasele perekonnale oli šokeeriv, kui naine astus just nimelt kommunistlikusse parteisse. Siis valiski doktorikraadiga Miuccia tänavaartisti tee, ta asus seda ala õppima. Ning koguni viis aastat töötaski ta tänavatel miimina , saades möödujatelt selle eest raha. Nad ei teadnudki, et annavad raha miljardäri võskesele.

1978. aastal liitus Miuccia siiski perefirmaga. Sel ajal keskendus Prada veel luksuslikele nahast toodetele - käekotid, portfellid , kohvrid ning erinevad aksessuaarid. Varsti kohtus naine oma tulevase abikaasaga, kes toona oli nahakaupmees, kellest sai Prada suurim varustaja.

Mehe mõju Miucciale ja Pradale üldiselt oli väga oluline. Ta innustas naist ettevõtet laiendama ning tootma lisaks nahale ka muudest materjalidest - näiteks jalanõusid ning valmisriideid. Pradal oli siiani olnud kauplus vaid Milaanos. 1986. aastal avati aga pood ka New Yorgis, Londonis, Pariisis, Madriidis ja Tokyos. Täna on Pradal 65 riigis 250 kauplust.

Moeloojast Miuccia läbilöök tuli 1985. aastal, kui ta tõi turule mustad nailonist kootud käekotid. See sai kiiresti staatuse sümboliks.

1989. aastal disainis Miuccia Prada esimese valmisrõivaste kollektsiooni naistele. See sai nii ülistusi kui ka kriitikat. 1992. aastal tuli ta välja madalama hinnatasemega kollektsiooniga, millele sai nimeks Miu. See sai inspiratsiooni tema enda garderoobist ning Miu oli ta enda hüüdnimi. 1995. aastal tuldi välja meesteriietega, mis said kohe väga populaarseks.

1990ndateks oli Prada kasvanud väikesest moemajast globaalseks brändiks. Nad ostsid  Azzedine Alaiae, Fendi, Gucci, Jil Sanderi ja Helmut Langi aktsiaid. Viimase kolme aktsiad on tänaseks siiski maha müüdud.

1994. aastal näidati Miuccia poolt loodud moodi esimest korda New Yorgi ja Londoni moenädalatel.

2011. aastal teatas Prada, et kavatseb noteerida oma aktsiad Hong Kongi aktsiaturul. Loodeti saada 3 miljardit dollarit. Saadi siiski loodetust vähem ehk 2,14 miljardit. Siiski pani Miuccia üksi selle tehinguga taskusse 675 miljonit dollarit.

Täna omab Miuccia Prada presidendina 28% ettevõttest ning juhib seda koos abikaasa Patrizio Bertelliga, kes on Prada tegevjuht.

Ettevõtte väärtus on 2014. aasta alguse seisuga hinnanguliselt 23,6 miljardit dollarit, mis tähendab, et selle võimsa naise varanduse väärtuseks on peaaegu 6,8 miljardit.