Sõerd avaldas sel nädalal mõtet, et Eestis suuri kasumeid teenivad välismaised pangad võiksid maksta vabatahtlikult ettevõtte tulumaksu. Eestis tegutsevad pangad teenisid möödunud aastal 444 miljonit eurot puhaskasumit ehk varasema aastaga võrreldes ligi neljandiku võrra rohkem. Tõenäoliselt liigub enamus sellest kasumist Eestist välja.

"Võib-olla probleem on selles, et meil tegutsevad pangad on ju Skandinaavia pankade tütarettevõtted," rääkis Sõerd intervjuus ETV saatele "Terevisioon".

"Ma olen aru saanud, et Eestis tütarettevõtete tasemel ei ole olnud tavaks dividende jagada. Küll need pangakontsernid ju Stockholmi börsi kaudu dividende jagavad ja meil loodud kasumid ju osalevad aktsia väärtuse kasvatamisel. Pangad võiksid mõelda, et jagada dividende Eestis, ja siis saab Eesti riik sealt maksutulu."

Sõerdi hinnangul ei ole Eestis maksusüsteemiga fundamentaalseid probleeme. Maksusüsteemi ümberpööramisega näiteks nii, et enne kasumi väljaviimist Rootsi peab selle pealt maksu maksma, tuleb aga tema sõnul olla väga ettevaatlik.