Madisson ütles tänasel Teater NO99-s toimunud Soraineni ärihommikul, et tihti on vastutusvaldkonnad jagunenud nii nagu need on kujunenud, samas kui hiljem tekib vaidlus, ei suudeta tõendada, kuidas algselt kokku lepiti.

Soraineni vandeadvokaat Priit Raudsepp märkis, et kui ülesanded on juhatuse vahel jagatud, näiteks üks juhatuse liige vastutab personalipoliitika eest ja teine tarnijatega suhtlemise eest, ja kui ettevõttel tekib tarnijatega seotult maksuvõlg, siis seda ei saa nõuda juhatuse liikmelt, kes tegeleb personalipoliitikaga.

"Iga isik saab vastutada ainult talle määratud valdkonna eest. Kui sinu ülesanne on tegeleda tarnijatega ja personalivaldkonna eest vastutav juhatuse liige on oma kohustusi rikkunud - tuleb välja, et on ümbrikupalka maksnud, siis sina isiklikult selle võla eest vastutada ei saa," sõnas Raudsepp.

Seminaril toodud näites oli tegemist pankrotti läinud kinnisvaraarendusega tegeleva ettevõttega, mille juhatuse liikmed ise väitsid, et neil olid tööülesanded jagatud. 

Pealtnäha oli ettevõte olnud edukas, kuid ühel hetkel kasvasid kulud ülepea - ettevõtte nimele oli soetatud jaht, oli antud laenu juhatuse lähikondlastele, vanemate majja ehitati bassein jne.

Juhatuse liikmetega eraldi rääkides selgitas üks, et tema vastutas arendusobjektide müügi eest, ehk et klientidelt tuleks raha sisse, teine juhatuse liige vastutas aga selle eest, kuhu raha edasi läks.