Garage48 leidis aset 30. jaanuarist kuni 1. veebruarini.

Garage48 on üritus, kuhu kogunevad progammeerijad ning teised tarkvaraarendajad, näiteks graafilised disainerid. Lisaks ka projektijuhid ja muud asjapulgad. Kogunenud inimesed teevad 48 tunni vältel intensiivset koostööd erinevate tarkvaralahenduste kallal. Asja mõte seisneb selles, et lõpus on moodustunud ühise eesmärgi nimel töötavad ettevõtted.

Ehkki Palestiina tehnoloogiatööstus on veel lapsekingades ja selle arenguteel seisavad mitmed takistused, oli huvi ja entusiasm üllatavalt suur. Märkimisväärne oli ka naiste suur osakaal. Kokku esitati 20 ideed ning 8 gruppi hakkas töötama prototüübi kallal.

1. veebruaril tutvustasid töögrupid oma ideid. Võitjaks tuli TendeRFQ.com - platvorm, mis ühendab erinevate toodete pakkujaid ja tarnijaid.

Palestiinas olid kohal nii Eesti kui ka Läti mentorid. Eestit esindasid Ragnar Sass Pipedrivest ning Maret Kruve Garage48-st. Osalejaid nõustasid ka kohalikud ettevõtjad.

Garage48 sai Eestis alguse 2010. aasta aprillis. Tänaseks on see laienenud Põhja-Euroopa riikidesse ja isegi Aafrikasse. Nüüd toimus see esmakordselt Lähis-Idas.

Vaata siit, millised ideed Palestiinlastel olid.

Vaata fotosid Palestiinas toimunud Garage48-st siit.