PwC ökonomeetrilise mudeli järgi saab Sotši olümpialt suurima medalisaagi (35) USA koondis, koduseinte toetus peaks korraldajamaa Venemaa jaoks tähendama eelmise taliolümpiaga võrreldes kümmet lisamedalit.

PwC olümpiaennustus ei põhine mitte spordialade lõikes üksikute sportlaste šansside hindamisel, vaid statistilisel analüüsil, mis võtab arvesse riikide kliimat, rahvaarvu, suusakeskuste hulka ja sisemajanduse kogutoodangut inimese kohta, samuti riikide medalisaaki kahel eelmisel taliolümpial ning korraldajamaa eelist.

Eeltoodud kriteeriumide rakendamisel saadud ennustuse kohaselt nopib Sotšist suurima medalisaagi USA (35 medalit, 2010 a. Vancouveri olümpial 37), järgnevad 26 medaliga Saksamaa (30) ja korraldajamaa Venemaa, kellele prognoositakse 25 medalit (Vancouveris 15). Suhteliselt tihedalt järgnevad eelnimetatuile ennustuse kohaselt Kanada (23), Austria (22) ja Norra (21). Hiina võiks saada 15 ning Šveits ja Rootsi kumbki 10 medalit.

Eesti PwC auditi osakonna juht Tiit Raimla ütles prognoosi kommenteerides, et mõistagi ei pretendeeri see numbrilisele täpsusele, kuna sport on täis ootamatusi ja selles ta võlu suures osas peitubki. „Ometi on niisugused ennustused heaks näiteks, kuidas sobivaid mõõdikuid kasutades suurendada prognooside täpsust ja usaldusväärsust ka määramatuse tingimustes."Londoni olümpia eel avaldatud analoogses uuringus ennustas PwC õigesti neli suurima medalisaagiga riiki: USA, Hiina, Venemaa ja Suurbritannia.