Kõige rohkem – 22 protsenti - kasvas välismaalaste tehtud tehingute arv Haaberstis. Mustamäel ja Nõmmel kasvas tehingute arv 20 protsenti. Linnaosadest langes välismaalaste tehingute arv Kesklinnas viis ning Põhja-Tallinnas 16,5 protsenti.

1Partner Kinnisvara Soome klientide maakleri Christian Ayreri sõnul teevad Tallinnas suurima osa välismaalaste tehingutest soomlased ja venelased. “Peamiselt mõjutas piirkondade populaarsust sobivate pakkumiste olemasolu,” ütles Ayrer. Ta selgitas, et kõik vene ostjad pole siiski reaalselt välismaalased, vaid paljud on kodakondsuseta Eesti elanikud.

“Üldiselt oli välismaalaste osas hea aasta ja soomlaste huvi on tõusnud, kuna nad näevad Tallinna korteris head üüritootluse võimalust,” ütles Ayrer ja lisas, et sobivatest pindadest on praegu selge defitsiit.

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul on välismaalaste tehingud kasvav osa kinnisvarabüroo igapäevasest ärist ning seetõttu palkas ettevõte mullu juurde ka uued soomlastest konsultandid ning suurendas vene maaklerite gruppi kümne inimeseni.