"Selgub, et ikkagi väga suur osa ühiskonnast saab aru, mõistab ja kirjutab alla näiteks väitele, et töökohtade loomine, maksude maksmine on suur panus ühiskonnale. sellised elementaarsed asjad on ootuspärased, neid nagu mõistetakse. Aga mis üllatavana tuli välja - eks me natuke kartsime, aga lootsime, et see leiab ümberlükkamist -, on, et selline tööandja maine pärineb justkui kusagilt varastest üheksakümnendatest. Üllatuslikult ikkagi selline vereimeja ja suli maine käib selle asjaga kaasas ja need müüdid elavad palju tugevamalt edasi, kui me oleks arvanud," rääkis Tööandjate keskliidu kommunikatsioonijuht Lauri Linnamäe intervjuus ETV saatele "Terevisioon".

Tema meelest tuleb selline arvamus suures osas teadmatusest, sest Eestis ei ole sellist ettevõtluskultuuri, nagu Ameerika Ühendriikides, kus suur osa inimesi on ikkagi ettevõtlusega tegelnud, jõudnud oma karjääri jooksul olla nii töövõtja kui ka tööandja. Suur osa inimestest ei ole Linnamäe sõnul läbi mõelnud, mida ettevõtlus tähendab ega saa aru ettevõtja riskidest.

Wolf Groupi kaasasutaja ja juhatuse esimees Jaan Puusaag ütles, et ta tajub sellist hoiakut ning on ka ettevõtjana analüüsinud, millest selline suhtumine võiks tulla.

"Ja üks järeldus, milleni ma olen jõudnud, on võib-olla, et ettevõtlus on asi, millest tegelikult inimesed ei saa aru," ütles ta. Puusaag nentis, et tegelikult tahaksid paljud inimesed olla ise ettevõtjad - olla jõukamad, elada paremini, mitte sõltuda tööandjast ja olla iseenda peremehed. Negatiivne hoiak ettevõtjate suhtes tuleb tihtipeale kadedusest.

Ettevõtja sõnul suhtub ta väga positiivselt rahandusminister Jürgen ligi ettepanekusse, et makstud maksud saaksid teatud regulaarsusega avalikuks. Ta rääkis, et on päris palju valdkondi, kus aus konkurents ei ole võimalik, sest kui sinu konkurent makse ei maksa, pole võimalik temaga konkureerida.