"Kurb on vaadata, et me oleme ka IT-kolledžist ära toonud inimese, kes sai teada, et tema nimele on 100 000-ne mersu ostetud. Variisik pole vaid elu hammasrataste vahele jäänud inimene, ära on kasutatud ka üliõpilasi ja teisi," rääkis Helm. Tema sõnul on neil ametis küll olemas siemine nn variisikute nimekiri ehk nimekiri nn tankistidest, keda määratakse firma juhatuse liikmeteks, et pääseda maksude tasumisest, kuid sellest ei piisa võitluseks.

"Eesti võiks liikuda euroopaliku kultuuri poole selles valdkonnas, kus maksude kokkukogumise eest ei seisa ainult riik või maksuamet, vaid sellesse panustavad kõik, ka ettevõtjad. Hollandis või Soomes algatavad tugevad ettevõtjate organisatsioonid lahendusi, et tekiks aus konkurents," rääkis Helm. 

"Ehitusliidu ja osade peatöövõtjatega oleme viimased paar kuud koos istunud, et Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsi objektidel saaks riigihankeid teha selliselt, et kõik teavad, et sellele objektile tullakse pakkuma eeldusel, et mitte üksnes peatöövõtja, vaid ka kõik alltöövõtjad maksavad oma maksud ära. Ma arvan, et ka avalikustamisel, nagu Lätis tehti, on suur jõud."