"Otsus Atea pakkumise edukaks tunnistamise kohta jäi komisjoni otsusega jõusse," ütles BNS-ile keskuse jurist Mariliis Kannukene ja lisas, et vastavalt riigihankeseadusele ei sõlmita lepingut veel 14 päeva jooksul, juhuks kui vaidlustaja peaks vaidlustuskomisjoni otsuse edasi kaebama.

Atea kirjutab oma kodulehel, et tegemist on Põhjamaade ja Baltimaade suurima IT taristu ettevõttega.

Ettevõttel on kokku 81 kontorit, mis on esindatud Norras, Rootsis, Taanis, Soomes, Leedus, Lätis ja Eestis. Baltiriikides töötab rohkem kui 400 töötajat ja kogukäive 2012 ületas 86 miljonit eurot.
Atea Eesti juht Toomas Mõttus.

Atea aktsiad on noteeritud Oslo börsil ja kontserni käive on umbes 20 miljardit norra krooni.

RIK soovis eelmise aasta novembris välja kuulutatud riigihanke abil sõlmida kaheaastast raamlepingut, millega osta ja liisida sülearvuteid 88 riigiasutusele ja koolile. Raamlepingu hinnanguline maksumus on 800 000 eurot.

Hankijate seas on näiteks maa-amet, Tartu maavalitsus, Eesti Ajaloomuuseum, Tallinna Polütehnikum, põllumajandusministeerium, Hiiumaa Muuseum, Eesti Lastekirjanduse Keskus, Noarootsi Gümnaasium, keeleinspektsioon ja riigikantselei.

Hankeleping on seotud Euroopa Liidu vahenditest rahastatava projektiga.

Käesolevast aastast on ministeeriumide ja nende valitsemisalade riigiasutuste ning riigikantselei infotehnoloogia valdkonna riigihanked RIK-i haldusalas, mis korraldab keskseid hankeid.