Eesti Vabariigile kuuluvad 51 protsenti aktsiad võõrandatakse koos kaasaktsionärile TDF S.A.S.-le kuuluva 49 protsendi aktsiatega, seega on müügipakkumise eesmärk võõrandada ühiselt 100 protsenti AS Levira aktsiaid.

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi asekantsleri Taavi Kotka sõnul on tegemist pika protsessi ühe etapi algusega. „Kui aasta eest tegi Valitsus põhimõttelise otsuse Levira aktsiad võõrandada, alustasime müügiprotsessi ettevalmistustega ning tänaseks oleme jõudnud etappi, kus müügitingimused on kaasaktsionäriga kokku lepitud," ütles Kotka. „Järgmise sammuna saamegi võimalikele ostuhuvilistele tutvustada müügitingimusi ning alustada müügi esimese etapiga," täpsustas Kotka. Vastavalt aktsionäride kokkuleppele nõustab müügiprotsessi ja viib seda läbi AS PricewaterhouseCoopers Advisors.

Vabariigi Valitsus tegi 14. veebruaril 2013.aasta kabinetinõupidamisel põhimõttelise otsuse ning 17.oktoobril 2013.aastal andis heakskiidu riigile kuuluva 51 protsendi aktsiate võõrandamiseks.

Levira AS on 1997. aastal moodustatud ettevõte, mis pakub ringhäälingu-, meedia- ja IT-infrastruktuuriteenuseid Eestis, Balti riikides ja Põhjamaades. Levira aktsionärid tänase seisuga on Eesti Vabariik (51%) ja Prantsuse telekommunikatsioonikontsern TDF Group (49%). Ettevõttes töötab 90 inimest.