Sel aastal pöörab maksu- ja tolliamet (MTA) kõrgendatud tähelepanu välistulude deklareerimisele, vahendas ERRi uudisteportaal raadiouudised.

"Peaks teadma, et kõik tulud tuleb deklareerida, on need siis välistulud või üüritulud. Kui me hiljem avastame, et midagi on deklareerimata, siis tekib inimese jaoks täiendav intressikohustus ja riik tahab saada maksmata tulude pealt aastas ligiakudu 22% intresse, mis on tegelikult suhteliselt kõrge. Loomulikult me saame tulla vastu ja ajatada, aga intressi maksmisest keegi ei pääse," selgitas MTA peaspetsialist Hannes Udde.

Lisaks Eestis saadud tulule tuleb deklareerida ka välismaal kõikidest tuluallikatest saadud tulud: palga-, dividendi- ja ettevõtlustulu, rendi- või üüritulu, litsentsitasu, kunstnikule või sportlasele makstud tasu, intressitulu, pensionid, erisoodustused, kultuuri-, spordi- ja teadusalased preemiad, toetused, abirahad, hasartmänguvõidud, kasu vara võõrandamisest, kindlustushüvitised, osanikutulu ja muud Eestis tulumaksuga maksustatavad välisriigi tulud.