2013. aastal jäid Eesti ettevõtted maksetega hiljaks keskmiselt 9,4 päeva.

"Tähtaegselt tasutud arvete osakaal on aasta-aastalt suurenenud ja moodustab 67 protsenti kõikidest väljasaadetud arvetest. Kolme protsendipunkti võrra on suurenenud maksetega hilinemine 1-7 päeva ja vähenenud pikemajalised maksete hilinemised vahemikus 8-30 päeva. Üle 30 päeva hilineb 4,8 protsenti maksetest," kommenteeris uuringu tulemusi Krediidiinfo AS asedirektor Alar Jäger.

Eesti keskmine maksetähtaeg on pikenenud 15 päevale. Arved tähtajaga 15-30 päeva moodustavad ligi kolmandiku kõikidest väljastatud arvetest. Samal ajal on tunda survet veelgi pikema maksetähtaja suunas - arvete väljastamine tähtajaga 31-60 päeva on aastaga kasvanud kolm protsendipunkti ja moodustab 8 protsenti kõikidest väljastatud arvetest. Samuti on märkimisväärne ettemaksuarvete osakaal, mis on 14 protsenti.

Suur osa Eesti ettevõtetest - 87 protsenti - on üldiselt rahul oma klientide maksekäitumisega.

Võrreldes möödunud aastaga on ettevõtete krediidikäitumine muutunud süsteemsemaks, kirjalikud krediidipoliitika eeskirjad on olemas veerandis ettevõtetes.

Võlgu jäänud klientide puhul rakendab 52 protsenti vastanutest krediidi sulgemist. Hüppeliselt on sanktsioonina suurenenud krediidilimiidi vähendamine ja maksetähtaja lühendamine tulevikus.