Ta märkis, et praeguses olukorras ei ole selge, kuidas laenu kasutataks ja tagasi makstaks. „Tuleb oodata selgust ja olukorra stabiliseerumist,“ ütles Siluanov.

Rahandusministeeriumi avaldus on esimene ametlik kinnitus selle kohta, et Moskva on krediidi Kiievile külmutanud. Et teema on õhus, sellele viitas 19. veebruaril ka presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov, kuid ta täpsustanud, kas otsus on tehtud või mitte.

Esimesed teated selle kohta, et Venemaa võib peatada laenu väljamaksed Kiievile, hakkasid liikuma 19. veebruaril. Sel päeval tühistas Ukraina riigi võlakirju hoidev ISE (Irish Stock Exchange) kaks päeva varem vastu võetud otsuse Ukraina võlakirjade noteerimise kohta. Selgituses öeldi, et vastavate dokumentide registreerimine oli eksitus. 21. veebruaril teatas börs, et noteerimine on tühistatud, kuna Ukraina võimud loobusid võlakirjade väljaandmisest.

Moskval oli kavas anda Ukrainale teine laenu väljamakse summas 2 miljardit dollarit lähipäevil. Otsus finantseerimine peatada tulenes sündmustest Kiievis, kus kokkupõrgetes politseiga hukkus 77. Inimest.