Lisaks Põlva maavanem Ulla Preedenile osalesid kohtumisel Omavalitsuste Liidu esimees Kaido Kõiv, Põlvamaa arenduskeskuse juhataja Hegri Narusk, ettevõtlus konsultant Diana Plakso, Ukraina ettevõtja Eesti partner Margus Laasik ning Kanepi ning valla esindaja Enn Ruusmaa, teatas Põlva maavalitsus.

Ptashnyk on suure rahvusvahelise kogemuse ja koostöös sidemete võrgustikuga Kiievi ettevõtja, kes on otsustanud alustada oma süsinikfiibrist toodete loomist Põlvamaal. Esialgu on ettevõtjal plaanis hakata tootma disainmööblit, hiljem ka tooteid ralli ja lennunduse tarbeks.

Ukraina ettevõtja plaanib tulla Eestisse siinse hea ettevõtluskliima tõttu. Samuti mängis riigi asukohavalikul rolli asjaolu, et Eestis saab vene keelt kõneldes igapäevase suhtluse ja asjaajamisega hakkama.

Praeguseks on Ukraina ettevõtja Eestis oma ettevõtte registreerinud ning koostöös tegeldakse edasiste tegevuste planeerimisega. „Põlvamaal on olnud pikaajalised suhted Ukrainaga ning meil on väga hea meel jätkuva koostöö üle," rõhutas maavanem Ulla Preeden.

Põlva maakonna ja Ukraina Kulikovka rajooni vahelised sõprussuhted said alguse juba nõukogude ajal. Eelmisel aastal külastas Põlva delegatsiooni Ukrainat ning sel suvel oodatakse vastukülaskäiku Ukraina poolt.