ETV saade „Pealtnägija“ kirjeldas juhtumit, mis algas sellest, et ärimees Raimond Pärna firma, osaühing P-Trucks, alustas 2008. aastal kohtuprotsessi ühe Tartu transpordiettevõtte vastu, kellelt nõudis üle 3500 euro kahjutasu ning hagi tagamiseks palus Raimond arestida Tartu firmale kuuluva veoauto.

Hilisem probleem tekkis sellest, et veokile registris peale pandud märge sai ootamatult eemaldatult kohtutäituri või tema büroo töötaja poolt. Hiljem kohtutäitur tunnistas oma "näpuviga".

ARK-ist järele pärides selgus karm tõde - nii kui auto pandi alt vabanes, vahetas see paari päeva jooksul mitu korda omanikku.

"Tõestada ei saa mitte millegagi, aga ma arvan, et seal ei olnud tegu päris inimliku eksitusega," usub Raimond.

Kohtutäitur veiderdas kommiraha pärast

Täituri versioon ei pidanud Pärnu maakohtus vett ja kohus mõistis Pärnale kahju välja. Kui põhivõla tasus Liitmaa ära, siis mõnesajaeurose intressi pärast läks uuesti vaidluseks. Intressiarvutamise erinevuse tõttu tekkis kahe mehe arvutustes 21-eurone erinevus.

Liitmaa maksis Pärnale 287 eurot, kuid Raimond Pärnale see ei sobinud ja ta nõusid ka puuduvat 21 eurot. Lisaks mõistis kohus Pärna kasuks Liitmaalt välja kohtukulud 2023 eurot, kuid ka neid kohtutäitur neid ei tasunud.

Pärn oli põhimõtteline ja nõusid Liitmaalt teise kohtutäituri kaudu 21 eurot +2023 eurot. Tekkis olukord, kus üks kohtutäitur nõudis teiselt kohtutäiturilt võlga välja.

Pärna sõnul maksis Liitmaa juba järgmisel päeval menetluskulud ja nädala pärast tulid ka viimased 21 eurot.

Rannar Liitmaa ise keeldus intervjuust. Tema eest kõneles vandeadvokaat Anu Talu, kelle sõnul peaks Raimond Pärn praeguse seisuga olema rahul.