Vastavad kõnelused olid käimas kaubandus- ja ärisidemete süvendamise programmi raames. Peale selle on ameeriklased Pentagoni teatel peatanud igasuguse sõjalise koostöö Venemaaga, kaasa arvatud ühised õppused ja sadamate külastused, vahendasid Reuters ja BBC.Ameerika ametnike sõnul kaalutakse ka majanduslikke sanktsioone, kuid kuna USA ei kuulu ekspordimahu mõttes Venemaa suurte kaubanduspartnerite hulka, siis ei pruugi need ilma Euroopa riikide toetuseta avaldada Venemaale piisavalt tugevat mõju. USA ja Venemaa vahelise kaubavahetuse käive on aastas vähem kui 40 miljardit dollarit. Euroopa ja Venemaa vahel on impordi ja ekspordi aastane kogukäive aga 460 miljardit dollarit, mis annab ühelt poolt Euroopa riikidele rohkem mõjuvõimu, kuid muudab nende jaoks ühtlasi ka majandussanktsioonide kehtestamise palju riskantsemaks.

USA president Barack Obama ütles esmaspäeval, et Venemaa on rikkunud rahvusvahelist õigust ning hoiatas, et USA kaalub erinevaid majanduslikke ja diplomaatilisi sanktsioone, millega Moskvat isoleerida.

Täna kohtub USA välisminister John Kerry Ukraina ajutise valitsusega, et arutada viise, kuidas kriisi lahendada mitmepoolsete kõnelustega. Lisaks arutatakse Ukrainale rahalise abi andmist.