"Kuigi talv on näidanud tänavu oma mahedamat nägu, polnud jaanuar siiski soe - tänavusest jaanuarist külmem oli keskmine temperatuur vaid aastatel 2003 ja 2010," teatas küsitluse eestvedaja, Eesti Korteriühistute Liidu Tallinna ja Harjumaa büroo juhataja Raimo Jõgeva pressiteenistuse vahendusel.

Jõgeva sõnul on küttekulud kaugküttega majades võrreldes eelmise aasta sama perioodiga veidi kasvanud.

"Üle-eestilises küsitluses osalenute keskmine soojusenergia kulu ühe ruutmeetri kohta oli 24KW/h keskmise hinnaga 1,8 eurot. Üle Eesti erinesid küttekulutused umbes kaheksa korda - kõige vähem kulus küttele raha tervikrenoveeritud majades Tallinnas," rääkis Jõgeva.

Küsitluses osalesid korteriühistud kaugküttega elamutest, mille keskmine vanus umbes 42 aastat. “Kõige madalam soojusenergia kulu oli 8,3KWh/m2 kohta ja kõige suurem 71,2 KWh/m2 kohta," räääkis Jõgeva. "Võrreldes eelmiste aastatega on kasvanud tervikrenoveeritud majade arv," tundis ta heameelt.

"Kasutusele on võetud alternatiivsed küttevõimalused nagu vesi-õhk soojuspumbad, päikesekollektorid, soojustagastusega ventilatsioon."

Eesti Korteriühistute Liit viib küttekulude küsitlust läbi juba neljandat aastat. Küsitluses osalenud ühistud saavad enda käsutusse ka tulemuste koondtabeli, et võrrelda oma soojusenergia kulu teiste osalenute korteriühistutega.

"Paljud renoveerimata korteriühistud kasutavad küsitluse tulemusi üldkoosolekutel renoveerimistsuste vastuvõtmisel, sest tabel näitab selgelt, missugune energiasääst tervikrenoveeritud majades ikkagi on," rääkis Jõgeva.

Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) asutati 17. aprillil 1996 Rakveres.

Organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Tänaseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti.