Tema sõnutsi oleks Euroopa suurima majanduse 18-liikmelisest eurotsoonist lahkumine ühisraha nõrgendanud, mis oleks aidanud regiooni raskustes majandustel võlakriisist taastuda, vahendab CNBC Sorose täna Londonis öeldut.

Saksamaa eurotsooni jäämise otsust kommenteerides tõdes Soros: „See vastas mu kõige halvematele ootustele“. Enne mulluseid Saksamaa valimisi oli miljardär riigi ühisraha kasutajate seast lahkumise eeskõneleja. Samm oleks tähendanud rasket, kuid kiiret paranemist, mille tulemusena oleks regioon taas tasakaalu saanud. Nüüd on need võimalused Sorose sõnul praktiliselt nullilähedased ning Euroopat ootab tõenäoliselt ees pikk ja valulik kohanemine ning stagnatsioon.

Sorose sõnutsi eemaldub euroliit algselt kavandatud vabatahtlikust ühendusest muutudes millekski radikaalselt teistsuguseks: laenuandja ja võlgniku suhteks.
Kokkuvõttes on Euroopa Liidul nüüd kahte klassi kuuluvad liikmed. “Võim on laenuandjate käes,“ lausus ta lisades, et suurem osa sellest võimust kuulub Saksamaale.

Soros nimetas Euroopa praegust kriisi ignorantsuse kriisiks, mis tema sõnul on väga komplitseeritud olukord, millest ei ole lõpuni aru saanud ei turud ega valitsused.

Positiivse ilminguna tõi Soros välja avalikud arutelud, mis hakkavad pead tõstma.