Temirgalijevi sõnul on finantsabi Krimmile vajalik, kuna Kiiev on lõpetanud nende õiguskaitseorganite rahastamise. „Mai teises pooles või juunis, kui suudame juba ise tulude laekumise tagada, on meie vajadus sellise abi järele juba väiksem,“ ütles Temirgalijev.

Ta ei täpsustanud, kui suur oli Venemaalt saadud summa. Mitteametlikel andmetel käib jutt 15 miljardist rublast. Venemaa rahandusminister Anton Siluanovi sõnul tulid vahendud Krasnodari krai eelarvest.

Vajadusel on Moskva valmis Krimmile eraldama kokku 40 miljardit rubla, millest suurem osa peaks minema Krimmis asuvale masinatööstusele ja sotsiaalseteks kulutusteks.

Venemaa aserahandusminister Sergei Šatalovi sõnul kavatsetakse Krimmi poolsaarel kehtestada ka uus maksusüsteem. Maksuseaduste muutmine on tema sõnul vajalik seoses üleminekuga Vene Föderatsiooni jurisdiktsiooni alla.

Krimmi elanikelt küsiti 16. märtsil toimunud referendumil, kas nad tahavad liita oma poolsaare Venemaa koosseisu. 97 protsenti vastanutest oli Venemaaga liitumise poolt.