„Suhtumine Venemaasse ei ole Balti riikides üldiselt kõige parem. Ajalooliselt on see absoluutselt mõistetav. Seejuures ei ole ajalugu niiväga kauge,“ ütles Pozner Pervõi Baltiiski Kanalile. „Venemaad peetakse siin alati potentsiaalselt agressiivseks maaks, ettearvamatuks maaks. Siin [Krimmis] paneb ta väga paljude arvates toime agressiooni. Loomulikult projitseeritakse see oma maale. See reaktsioon on loomulikult arusaadav.“

„Üldse ma märkan, et Balti riikide esindajad paistavad, ütleme Euroopa Liidus või Parlamendis esinevat inertsist alati Venemaa vastu. Ja seal, kus on võimalik kaikaid kodaratesse loopida, loobitakse,“ ütles Pozner ja lisas, et Venemaal väga solvutakse selle peale.

Pozner teatas, et suhtub sellesse arusaamisega. „See pole loomulikult väga hea, aga see on mõningase psühholoogilise häälestatuse tulemus, kui kõik, mis on Venemaaga seotud, on halb. Noh, peale viina, võib olla,“ märkis Pozner irooniliselt.

Tuntud telesaatejuht väljendas lootust, et ajapikku, paari põlvkonna jooksul, võib Balti riikides suhtumine Venemaasse muutuda.

Pozner on veendunud, et Krimmis juhtunu on Venemaa ja USA vaheliste kogunenud pingete tagajärg.

Pozner nimetas vastutustundetuks Gruusia, Ukraina ja Balti riikide olukorra võrdlemist.

Balti riikide poliitikud on meedias korduvalt väljendanud oma hirme seoses Venemaa tegevusega Gruusias ja hiljem Ukrainas. Poliitikud kardavad analoogse olukorra arenemist Balti riikides. „See on seotud sellega, et siin elab piisav hulk venekeelseid elanikke: Leedus vähem, aga märkimisväärselt rohkem Lätis ja Eestis,“ märkis PBK ajakirjanik küsis Poznerilt: „Kuidas teile tundub, kui ohtlikud me [venekeelsed] siin oleme?“

„Loomulikult, selle liini ajamine on loomulikult täiesti vastutustundetu. Tuletame meelde. Kuigi see ei meeldi, aga tuleb meenutada. Esiteks, Gruusia ründas Lõuna-Osseetiat, mitte vastupidi. Seda teavad nüüd ju kõik, et esimesed suurtükid olid Gruusia poolel. Ja lisaks sellele oli Saakašvili absoluutselt veendunud, et Ameerika hiljem aitab. Aga Ameerika ei aidanud. Võib öelda, et teda provotseeriti, et ta pidi seda tegema, aga ei alustanud venelased,“ ütles Pozner.

Balti riigid on Euroopa Liidu liikmed. See on hoopis teine asi. Isegi kui mõelda, et Putin tahaks siia sisse trügida, tähendaks see kolmanda maailmasõja algust. See tähendab tuumarelvi. Ta ei ole ju hullumeelne. Nii et kõik need jutud käivad selleks, et külvata hirmu,“ leidis Pozner.