Kadõrov kirjutas oma Instagrammis, et talle kui Tšetšeenia juhile „näitab sanktsioonide kehtestamine, et tegemist on usaldusväärse pangaga, kui see USA-le ei meeldi." Kadõrovi sõnul andis ta korralduse avada pangas talle otsekohe arve, et tema palk hakkaks sinna laekuma.

Kadõrov lisas, et Tšetšeenia võimud on otsustanud pöörduda panga juhtkonna poole ettepanekuga avada Tšetšeenis panga filiaal. „Ma olen seni Rossija pangast vähe kuulnud, kuid olen veendunud, et asjad lähevad seal ülemäge,“ märkis Kadõrov.

Venemaa president Vladimir Putin naeris täna USA uued Venemaa-vastased sanktsioonid välja ja teatas, et avab juba esmaspäeval arve pangas Rossija, mille klientide teenindamise lõpetasid Visa ja Mastercard. Putin ütles, et korraldused selleks, et tema töötasu hakkaks laekuma Rossija panka, on juba antud.

Putin rõhutas, et panga kliendid tuleb kaitse alla võtta, et vältida Lääne kehtestatud sanktsioonide negatiivseid tagajärgi.

Lisaks märkis Venemaa president, et Vene Föderatsioon hoidub esialgu USA suunalistest vastuaktsioonidest ega kehtesta ka viisarežiimi Ukraina kodanikele.