Lennufirma peab pardal olnud inimeste peredele Montreali konventsiooni kohaselt maksma umbes 176 000 dollarit ning on ettevõtte kinnitusel juba maksnud iga reisija perele 5000 dollari suuruse kompensatsiooni, kirjutab CNBC.

Lennukis olnute sugulased võivad lisaks kaasnevate kulude nõudega kohtusse pöörduda ning nende väljamaksete suurus võib ekspertide kinnitusel olla väga erinev.

„Surmaga seotud kompensatsioon on USA reisijate ja teiste jaoks väga erinev,“ kinnitas Integro kindlustusmaaklerite lennundusala juht Terry Rolfe. „Kui kaebus on esitatud USA kohtus, on nõude suurus suurem kui mujal esitatul ning loomulikult ei ole USA kodanikel mingit probleemi siinsesse kohtusse pöörduda,“ rääkis ta.

Kadunud Malaysia Airlinesi lennuki pardal oli lennufirma teatel 14 erineva riigi kodanikke. Suurem osa neist (152) olid Hiinast. Ameerika Ühendriikidest pärit reisijaid oli kolm.

Rolfe hinnangul võib USA kohus mõista välja reisija kohta 8-10 miljoni suuruse kahjutasu, kuid väljaspool Ühendriike on see summa oluliselt väiksem. Hiinas jääks sugulastele makstav tasu tema sõnutsi alla miljoni dollari.