Tallinna Lennujaama administraatori sõnul mõjutab streik ka kaht Eestit puudutavat lendu - üks Frankfurdist saabuv ja teine Tallinnast väljuv reis. Administraator ütles Ärilehele, et kõigil asjaosalistel on piletid ümber vahetatud.

Streigi vaidluskoht - palgad

Streigis osalevad pea kõikide Saksamaa suuremate lennujaamade töötajad. See kestab hommikuse vahetuse lõpuni ehk kella 13.00-ni.

Avaliku sektori palgaläbirääkimised kukkusid hiljuti läbi ja seega osalevad suures streigis muuhulgas ka ühistransporditöötajad ning lasteaednikud.

Lufthansa sõnul on lennuliiklus streigi tõttu oluliselt häiritud ja lennufirma jätab ära suure osa reisidest.

Ametiühingud nõuavad, et avaliku sektori töötajad saaksid 3,5 protsendise palgatõusu. Lisaks soovitakse 100-eurost lisakuutasu 2,1 miljonile föderaal- ja munitsipaaltasandi töötajale. Kokku teeb see palgakasvuks 6,7 protsenti.

Valitsus on küll nõus palka tõstma, kuid mitte nõutavas mahus. Siseminister Thomas de Maiziere on nõudmist pidanud pööraseks.

Eelmisel kuul toimunud erasektori turvatöötajate streigi tõttu Frankfurdi lennujaamas jäi ära tosin reisi ja hilinemisega pidid arvestama tuhanded reisijad.

Läbirääkimised valitsuse ja ametiühingute vahel jätkuvad 31. märtsil ja 1. aprillil.