Venemaa on plaaniks võtnud meelitada investoreid „sõbraliku õhkkonnaga“, mis on eriti aktuaalseks muutunud seoses sanktsioonidega, mida Lääs on Venemaa suhtes rakendanud. Venemaa peab Uljukajevi sõnul otsima uusi turge, et vähendada oma sõltuvust Euroopast.

„Probleem pole mitte sanktsioonide saabumises, vaid nende ootuses – riskis, et neid ühel hetkel rakendatakse. See risk puudutab kõiki investoreid, seepärast me peame neid maksimaalselt aitama ja looma nende jaoks sõbraliku atmosfääri, et nad isegi selles keerulises olukorras teeksid ära oma investeerimisotsused, ja need otsused, mis juba tehtud, realiseeruks,“ rääkis Uljukajev.

„Me tegeleme praegu töörühmade loomisega, mis on nö „911- telefoniliin“, kuhu investor saab pöörduda, kui tal tekitavad probleemid administreerimisega, maaomandiga, kommunikatsioonivõrkudesse ühendamisega või esitatakse talle mingeid põhjendamatuid nõudmisi. Meie omakorda saame siis kiiresti reageerida ja aidata need probleemid kõrvaldada,“ selgitas ta.

Uljukajev lisas veel, et eriti oluline on vähendada Venemaa sõltuvust energiaimpordist Euroopasse ja leida selleks uusi turge. Ta mainis näiteks vedelgaasiprojekte Sahhalinil ja LNG tarnimist Põhja-Koreasse, Hiinasse ja Jaapanisse.