Välisministeerium teatas eile, et soovitab seoses suurenenud julgeolekuohuga Egiptuses vältida igasugust reisimist Egiptusesse, sealhulgas turismikuurortidesse Hurghadasse ja Sharm el Sheikhi.

"Reisijate ohutus on Novatoursi prioriteet number üks, oma sammudes lähtume just sellest prioriteedist ning jälgime välisministeeriumi soovitusi ja korraldusi," ütles Novatoursi tegevjuht ja juhatuse liige Andree Uustal.

"Sellest tulenevalt tühistab reisikorraldaja Novatours kõik lõppeva talvehooaja Egiptuse reisid. Novatours ütleb üles pakettreisilepingud, mille raames pidid väljuma 5. aprilli, 7. aprilli ja 12. aprilli lennud Hurghada´sse ning 6. aprilli, 13. aprilli ja 20. aprilli lennud Sharm El Sheik´i," lisas ta.

"Olukorras, kus riik leiab, et reisijate ohutust ei ole võimalik tagada, peab Novatours reisiteenuste osutamist võimatuks ning ütleb pakettreisilepingud üles seoses vääramatu jõu ilmnemisega". Uustali sõnul tuuakse hetkel Sharm el Sheikhis ja Hurghadas olevad kliendid tagasi esimesel võimalusel.

Reisijatel, kelle eelpool nimetatud väljumistel on pakettreisleping üles öeldud, on võimalus kuni 14. aprillini valida asendusena endale meelepärane reis teiste Novatours´i suvesihtkohtade vahel. Uue ehk asendusreisi valimisel tuleb arvestada, et juhul, kui juba makstud summa ei kata reisi maksumust, tuleb reisijal tasuda hinnavahe.

Reisijatel, kes ei soovi valida asendusreisi, tuleb tasuda Novatours´ile seoses viimase poolt tehtud kulutustega võrdset hüvitist summas 60 eurot reisija kohta.

Reisijatele, kelle lend jäi ära täna, 1. aprillil, kehtivad Novatours´i poolt 31. märtsil 2014.a. teatavaks tehtud ülesütlemise tingimused.

Välisministeerium tõstis eile Egiptusesse reisimise hinnangulist ohutaset, enam ei soovitata sõita ka kuurortidesse.

Kui hoolimata ärevatest sündmusest Egiptuses on eestlaste seas äärmiselt populaarseid kuurortlinnu nagu Sharm el Sheikh või Hurghada ikka turvaliseks peetud, siis nüüd soovitab ministeerium ohutuse eesmärgil tungiva vajaduseta vältida igasugust Egiptusesse reisimist.