Seoses suurenenud julgeolekuohuga Egiptuses, soovitab Välisministeerium ohutuse eesmärgil vältida reisimist ka sealsetesse turismikuurortidesse. Sama soovitab ka ERGO Insurance SE, juhtides tähelepanu, et reisikindlustus ei hüvita rahutustega seonduvaid kahjusid.

ERGO kahjukäsitluse osakonna juhataja Caterina Lepvaltsi sõnul tuleb turvalisuse huvides enne riskipiirkondadesse reisimist väga tõsiselt järele mõelda.

"Rahutuste korral võivad jõudude vahekorrad muutuda väga kiiresti ja on võimatu tagada turistide täielikku turvalisust. Ka kindlustustingimused on koostatud stabiilseid olusid silmas pidades, seepärast ei hõlma reisikindlustus kõikvõimalikke rahutustega kaasneda võivaid kahjusid," selgitas Lepvalts ja ütles, et taolises olukorras on parim viis end ja oma peret kaitsta reisi ära jättes.

Lepvalts lisas, et reisikindlustuse tingimuste kohaselt ei kuulu hüvitamisele ka lennufirmade streigiga seotud kahjud. Nimelt on Lufthansa teatanud 2.–4. aprillini vältavast kolmepäevasest streigist, mis mõjutab ka Tallinn-Frankfurdi liini reisijaid. Soovitame kõigil reisijail võtta ühendust Lufthansa või oma reisikorraldajaga.

Välisminister Urmas Paeti sõnul otsustas ministeerium Egiptuse ohutaset tõsta seal süvenenud pingete tõttu. Paeti sõnul on Egiptuse ohtutaseme tõstmise põhjus selles, et info, mida ministeerium valdab, räägib väga selgelt pingetõusust Egiptuses ja sellest, et kuurordid ei pruugi jääda pingetest puutumatuteks, rääkis minister Vikerraadio saates "Uudis+".

Paeti lisas, et viimase aja sündmused ehk rohkem kui 500 molsemivennaskonna liikme surmamõistmine, ligi 100 inimeste vahistamine ja maikuus eelseisvad presidendivalimised on seadnud riigis pinged väga kõrgele.

Ministri sõnul kaaluti otsust ohutaseme tõstmise kohta väga pikalt ja selle tegemisel toetuti erinevate teenistuste kogutud infole. Siiski ütles Paet, et tegemist on eelkõige soovitusega, mille eesmärk on juhtida tähelepanu ärenenud olukorrale ning inimesi sundida sinna mitte minema ei ole riigil võimalik.

Tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski sõnul on praegu enda reiside ärajätmisest teatanud reisikorraldajad TezTour OÜ ja Novatours OÜ ning Turetski loodab, et samale seisukohale jõuab ka reisikorraldaja GoAdventure OÜ. Vastasel juhul soovitab amet reisibüroodel lõpetada GoAdventure’i reiside vahendamise Egiptusesse, arvestades ministeeriumi ohuhinnangut ja soovitust vältida reisimist Egiptusesse.