„Kui räägime Estonian Airist, siis see on Juhan Partsi seitsmeaastase ministriks oleku ajal sisuliselt pankroti veerel. Väga suur tõenäosus on, et Euroopa Komisjon seda riigiabi luba ei anna ja selle tõttu võib arvata, et ta pankrotti läheb," ütles Palo.

Eesti Päevalehe andmetel läksid need sõnad Estonian Airile maksma umbes 65 000 eurot, sest müümata jäi ligikaudu 500 lennupiletit. Kuna ühe reisija pealt teenib Estonian Air keskmiselt 130 eurot, siis vähenenud broneeringute tõttu maksis Urve Palo üks lause mitukümmend tuhat eurot.

Estonian Airi juht Jan Palmér ütles toona Palo sõnu kommenteerides, et firma on stabiilses seisus, kliendid ei pea muretsema ning et Euroopa Komisjoni otsus tuleb alles aasta lõpus. Lisaks väljendas Palmér soovi Paloga kohtuda.

Möödunud teisipäeval leidiski kohtumine aset ning Delfile teadaolevalt möödus see sõbralikus õhkkonnas. Estonian Airi pressiesindaja Ilona Eskelineni sõnul selgitas Palmér Palole Estonian Airi hetkeolukorda ning andis ülevaate restruktureerimisplaani kulgemisest. Kuna visiidi peamine eesmärk oli Palo ja Palméri tutvumine, siis jääb põhjalikum arutelu kodumaise lennufirma arengute üle tulevikku.