Idee luua pesumaja tekkis pesumaja juhataja Karolina Libliku sõnul kaks aastat tagasi. "Oli näha, et selline koht on Saaremaal teenuste osas vaba ja pesumaja võiks toimida."

Libliku sõnul on firma põhitegevuseks tööriiete ja porimattide rentimine. Logomatid on loodud väga uudse tehnoloogia alusel, mis on seni kõige uuem Euroopas, sellise masinaga hakati tegema logomatte sellel aastal, jaanuaris. Lisaks pakutakse ka standartmattide renti. Töörõivaid on igasugustele erialadele, tehastele, näiteks toiduainete tehastele, mehhaanikutele, keevitajatele.

Liblik rääkis, et neil on olemas ka juba lepingud ja tööd alustati juba eelmisel kuul, kui saadi kasutusluba. Karolina Liblik tutvustas ka katlaruumi, milles puiduhakkel töötav katel tagab sooja vee ja on energiasäästlik. Katel annab soojusenergiat nii pesumasinatele, kui kuivatitele. Elektrit vajatakse hoones vaid valgustuseks ja põranda soojustuseks.

Perekond Libliku perepea Tullio Liblik naerab küsimuse peale, et kas tema on selle pesumaja idee autor, kuid kuuldes, et see väide pärineb abikaasa Valvilt, lausub, et ju ta siis nii on, sest Valvi ei ole elus kordagi valetanud.

Tõsisemalt räägib Tullio Liblik, et mõte taoline pesumaja rajada mõlkus mõtteis juba pikka aega ja praegu, kui kasvab nõudlus tööriiete rentimise järele ja porimattide vahetuse osas, oli just õige aeg taolise teenusega turule tulla.

2013. aasta veebruaris said Saare maakonna ettevõtted maaelu mitmekesistamise meetme väikeprojektide viimasest taotlusvoorust 1 572 464 eurot. Toetuse sai ka 2012. aastal loodud perefirma Pomarix OÜ 98 212 euro näol, mis oli ette nähtud masina ostmiseks ja hoone ehitamiseks. Pomarix on perefirma ja juhatusse kuuluvad Valvi Liblik, Mari Liblik ja Karolina Liblik. Hetkel on ametis ka kaks töötajat, autojuht ja pesupesija.