Tervist ohustav kosmeetiline toode oli Venemaa päritoluga "Суперчистотело", mis oli tootja poolt mõeldud konnasilmade ja soolatüügaste eemaldamiseks.

Terviseameti teatel sisaldas toode kaalium- või naatriumhüdroksiidi koguses, mis ületas lubatud piirväärtust neli korda. Ohtlik toode "Суперчистотело" oli nahka söövitava toimega.

Turult kõrvaldatud Hiinas toodetud nukk "Vogue-29cm" sisaldas laboriuuringute tulemusel reproduktiivdoksilist ainet dietüülheksüülftalaati (DEHP) koguses, mis ületab lubatud piirväärtust 259 korda. Nimetatud aine võib pikaajalisel toimimisel kahjustada viljakust ja olla kahjulik laste tervisele.

Kahe mänguasja, Poolas toodetud kummist mängupaat "BAJKOWY SWIAT" ja Hiinas toodetud mänguauto "Work Action" testimisel selgus, et mänguasjad võivad põhjustada väikelastele lämbumist ja tekitada vigastusi, kuna nende testimise ja katsetamise käigus eraldusid teravate servadega osakesed, mis mahtusid spetsiaalselt mänguasjade testimiseks mõeldud väikeste osade silindrisse.

Terviseamet teeb seadusejärgset plaanipärast järelevalvet toodete üle hulgimüügi ettevõtetes. Sellele lisaks menetleme kodanike kaebusi toote nõuetele vastavuse väljaselgitamiseks.

Ohtlike toodete avastamisest teavitatakse kõiki Euroopa Liidu liikmesriike ja Euroopa Komisjoni. Leitud ohtlike toodete partiid kõrvaldatakse kõikide liikmesriikide turgudelt.