Rehe sõnutsi teame me küll rahvatarkust, et enne lõikamist tuleb üheksa korda mõõta, kuid tihti ruttame peale kiiret mõõtmist ideed teostama, jättes tähelepanuta, et alati ei pea idee lõppema teostusega.

Järgneb Aivar Rehe kommentaar:

Tuleb endale aru anda, et energiamajanduse sõltumatus välisturgudest on iga riigi pikaajaline strateegiline valdkond. Eestil on selles suhtes tugev positsioon. Energia on riigi majandust ja hinnastabiilsust kõige olulisemalt mõjutav valdkond.

Tänaseks on Eesti astunud elektritarbimises avatud turumajandusse ja usun, et „hinnatõusu haavad“ paranevad.

Majanduslik reaalsus on, et Eesti Energiat kui Eesti suurettevõtet hinnatakse regulaarselt rahvusvaheliste reitinguagentuuride poolt. Eesti Energia opereerib edukalt rahvusvahelisel rahaturul ning selle edu eelduseks on tugev ja stabiilne rahvusvaheline reiting. See tähendab, et ettevõte on omas arengus arusaadav ja mõistetav rahvusvahelistele investoritele. Investoritele meeldib stabiilsus.

Ettevõtte võimekuse võimalik nõrgendamine (loe: tükeldamine) juhtimisotsustega toob kaasa võimaliku reitingulangetuse, mis koheselt ja otseselt avaldub ettevõtte jaoks raha hinnas. See tähendab, et laenuressurss läheb konkreetse ettevõtte jaoks alati kallimaks. Antud kontekstis on finantskulu peamiseks katteallikaks Eesti tarbija.

Elektrihinna stabiilsus on majanduskonkurentsi üks peamistest alusteguritest. Praeguses hapras majandusarengus ja poliitilistes pingetes ei ole Eestile tervikuna tark anda signaale tõsistest ettevõtte ümberkorraldustest. Firma tükeldamine üldiselt vähendab väärtust ning sellesuunalistel otsustel ja tegevustel on negatiivne mõju ettevõtte majanduslikule võimekusele, sealhulgas reitingule.

Tegutsemine rahvusvaheliste reitinguagentuuridega tähendab iga ettevõtte jaoks 9 korda mõõtmist, aga mitte alati idee teostust.