Sulling rääkis Vikerraadio saatele "Uudis+", et EASi nõukogus tekkinud konfliktide põhjuseid on peamiselt kaks.

Üks neist on nõukogu suurus - 11 liiget. "Sellel on keeruline olla efektiivne, kui mõtleme näiteks selle peale, et kui nõukogu koosolekul saab igaüks 5 minutit sõna, siis on juba tund läinud," selgitas ta, lisades, et väiksem nõukogu suudab operatiivsemalt tegutseda.

Teine põhjus oli see, et nõukogus olid tekkinud poliitilised vastasleerid, kes üksteist kahtlustasid ja süüdistasid. "See ei saanud nii jätkuda ja sellepärast tundus mõistlik alustada puhtalt lehelt," märkis minister.

Sulling märkis, et praegu ei ole täpne uute nõukogu liikmete arv ja nimed veel teada.

Ärileht kirjutas täna, et värske ettevõtlusminister Anne Sulling ei pea õigeks, et nõukogu liikmetega seotud ettevõtted ja sihtasutused EAS-ist toetust taotlevad.

EAS-i nõukogu 11 liikmest viiel on otsene seos asutusega, mis on nende ametiajal toetust saanud.
Nõukogu liikmed ei näe selles isegi eetilist konflikti, rääkimata huvide konflikti tunnistamisest.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse nõukogu kõige pikema staažiga liikmed Kalev Lillo (alates 2002. aastast), Enn Veskimägi (2004) ja Tea Varrak (2005) kinnitasid, et EAS-i nõukogul ei ole mingit pistmist asutuse jagatavate toetuste ettevalmistamisega, nende kinnitamisega ega rahastamisotsuste tegemisega. Ometi on nad kõik otseselt seotud ettevõtete või sihtasutustega, mis on aastate jooksul korduvalt EAS-ilt toetusraha taotlenud.