"Edetabelisse pääses kokku 12 uut söögikohta. Viimased arengud toidumaailmas on toonud kaasa ühe olulise uue nõudmise. Hea söögikoht peab olema ka aktuaalne. Oma koha tabelis loovutanud söögikohad ei läinud küll halvemaks, kuid nende koha võtsid üle aktiivsemad ja atraktiivsemad. Eestis tegeleb toitlustusega umbes 1300 ettevõtet. See on väga suur arv ning konkurents on tihe," kommenteerib tabeli koostaja, programmi Eesti maitsed juht Aivar Hanson.

Eesti 50 parimat restorani on välja valitud söögikohtade võtmetöötajate häälte alusel. Nüüd aga asub tööle rahvusvaheline žürii, kes hindab söögikohti külastuskogemuse põhjal ning sügisel saab sellest nimekirjast edetabel.

Selle aasta parimad restoranid tähestikulises järjekorras:

Aed

Alexander

Antonius

Cafe Lyon Uus!

Chedi

Cru

Diip Uus!

Dominic

Fellin Uus!

Gianni

GMP Pühajärve

Hapsal Dietrich Uus!

Horisont

Kaheksa Jalga

Kolm Sibulat

Kuninga Uus!

La Bottega

Leib Resto & Aed

Lusikas Uus!

Meat Market

MEKK

MerMer

Moon

Mr Jakob Uus!

Neh

Neikid

Nero

Nevskij Uus!

Noa Uus!

Ö

OKO

Ööbiku talu Uus!

Platz

Põhjaka

Polpo

Ribe

Ruhe Uus!

Salt

Sesoon

Sfäär

Supelsaksad

Tammuri

Tchaikovsky

Till ja Kummel

Truffe

Wicca

Hea lugeja, milline on sinu lemmikrestoran või -pubi? Või vääriks seda tunnustust hoopis mõni söökla või burgerikiosk? Millised kohad paigutaksid top50-sse sina? Anna teada kommentaariumis või kirjuta aadressil rahvahaal@delfi.ee !

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid