Suurim kasv tuli mobiilsest internetist. Mobiilse interneti kasutajate arv on kasvanud nii arvutis kui telefonis mobiilse interneti kasutajate seas, mobiilset internetti kasutab 25 protsenti EMT klientidest. Arvutis mobiilse interneti kasutajate arv kasvas aastaga 16 protsenti, nutitelefonis mobiilse interneti kasutajate arv 19 protsenti.

Üheks kasvu soodustavaks teguriks hindab EMT juhatuse esimees Valdo Kalm 4G/LTE võrgu kiiret väljaehitamist, mis toob inimesteni ülikiire mobiilse interneti võimaluse. " EMT 4G/LTE võrk katab esimese kvartali lõpuks 97 protsenti Eesti territooriumist ning 99 protsenti elanikkonnast. EMT pakub 4G teenuseid nii arvutites kui nutitelefonides kasutamiseks," märkis Kalm

Konkurentsiameti andmetel oli 2013. aasta lõpu seisuga Eestis üle 71 000 4G interneti kasutajat. Kõigist 4G mobiilse interneti kasutajatest on üle 51 000 EMT kliendid.

Teise mobiilse interneti kasvu soodustava tegurina EMT tõi esimeses kvartalis turule uudse mobiilse interneti kontseptsiooni, mis võimaldab paketis sisalduvat internetimahtu jagada kasutaja erinevate seadmete või pereliikmete vahel.

„Märtsis välja toodud uut paketti on turul hästi vastu võetud, sest sellist lahendust on klientide poolt oodatud ja küsitud,“ ütles Kalm. „Üha enamate inimeste kasutuses on rohkem kui üks nutiseade, mida kasutatakse erinevates olukordades, erinevas mahus ja erinevate vajaduste puhul, mistõttu ongi oluline internetipaketi jagamine erinevate seadmete vahel.“

Teises kvartalis jätkab EMT 4G võrgu arendamist ning näeb jätkuva kasvuvaldkonnana mobiilset internetti nii arvutis kui nutitelefonis ja tahvelarvutis.