Mullu samal ajal oli panga kasum neli miljonit eurot.

Nordea Eesti klientide hoiuste maht on aastaga kasvanud kokku viiendiku võrra, sealjuures eraisikute hoiuste maht on kasvanud 23 protsenti, ületades 340 miljonit eurot. Nordea hoiuste ja laenude suhe on aastaga kasvanud 38 protsendilt 45 protsendile.

Panga laenuportfell ulatus 2014. aasta märtsi lõpus üle 3,1 miljardi euro, millest liisinguportfell moodustab 629 miljonit eurot. Sealhulgas moodustas ettevõtete laenu- ja liisinguportfell üle 1,9 miljardi euro ja eraisikute laenu- ja liisinguportfell üle 1 miljardi euro. Eraisikute laenu- ja liisinguportfell kasvas eelmise aastaga võrreldes 3 protsenti, ettevõtete laenu- ja liisinguportfell on jäänud samale tasemele. Klientide arv on aastaga kasvanud 8,1 protsenti, peamiselt on lisandunud igapäevapanganduse kliente, kuid suurenenud on ka liisingu ja pensionifondide klientide arv.

„Aasta esimese kvartali tulemusi mõjutas tänavu suurel määral üleminekuprotsess SEPA-le ning sellega seotud vajalikud investeeringud ning arendustööd. Pankade kasumikasvu mahule ja kiirusele seavad aina enam väljakutseid turgu reguleerivad nõuded ja direktiivid,“ lausus Nordea panga juht Andreas Laane.

Nordea Eesti majandustulemuste esitamise põhimõtted muutusid vastavalt Nordea Grupi aruandluspõhimõtetele 2013. aasta viimases kvartalis, mistõttu on tulemused sisse viidud ka eelmise aasta aruannetesse.