Süüdistuse väitel leppisid Selver, Rimi Eesti Food, Maxima Eesti, Prisma Peremarket, hulgimüügifirma Helter-R ja napsitootja Liviko kokku teatud viinade jaehindade tõstmises 2009. aastal.

"Prokuratuuri süüdistus on alusetu ja mõistetamatu, sest Selver ei ole konkurentidega mingeid hinnakokkuleppeid kunagi sõlminud. Süüdistuse sisuks olev ostumeeskonna tegevus oli selgelt suunatud konkurentsivõime säilitamisele, mitte selle kahjustamisele," nentis Selveri juhatuse liige Kristi Lomp.

"Prokuratuuri niisuguse loogika alusel saaks kohtu alla anda iga teise ettevõtte ning ilmselt ei jääks kogu Eesti kaubandusest keegi seaduse sellise rakendamise ees puhtaks," lisas Lomp.

Selver ei ole sõlminud ega sõlmi ka tulevikus ühtegi kartellikokkulepet. "Aus konkurents on meile kasulik. Meie ostuvaldkonna töötajad on konkurentsiõiguse piirangute osas täiendavalt koolitatud, et hoiduda mitmetitõlgendamist võimaldavasse olukorda sattumast," lootis Lomp.

Liviko jaoks ei ole see esimene kartellisüüdistus.

Riigikohus mõistis 2011. aasta suvel Liviko toonases kartellisüüdistuses õigeks, kuigi Harju maakohus ja Tallinna ringkonnakohus olid Liviko ning tolle juhi Janek Kalvi mõistnud kartellikokkuleppes süüdi.
Prokuratuur süüdistas Liviko juhti Janek Kalvit ja tema juhitud ettevõtet selles, et too sõlmis viinakartelli. Süüdistuse järgi ei tohtinud keelatud kokkuleppe järgi pooleliitrist viinapudelit müüa odavamalt kui 59,9 krooni. Selline hinnatase oli päevakorras 2008. aasta alguses.