Süüdistus keelatud kokkuleppe sõlmimises sel viisil mõjub niivõrd otsitult ja eluvõõralt nagu seda võib kujutleda vaid inimene, kes kaubanduse protsessidest tervikpilti ei oma. AS Liviko endal mingit süüd ei näe.

Konkurentsiõiguse valdkond oma erakordses keerukuses, detailirohkuses ja tavaloogikale allumatuses eeldab laitmatut konkurentsiõiguse tundmist.

Liviko eelmise kartellisüüdistuse kahe esimese kohtuastme otsused näitasid ilmekalt, et konkurentsivaldkonna spetsiifika käib teinekord üle jõu ka kohtunikel ja prokuröridel. Eelmine kord, kui Livikot konkurentsiasjas süüdistati, läks vaja kõrgeimat kohtuastet, et õiglus jalule seada ja süüst vabaneda.

Kogu Liviko suhtes esitatud süüdistus rajaneb üksnes etteheidetele müügimeeste ja klientide viie aasta taguse omavahelise töötasandi suhtluse osas.

Liviko on praeguseks oma töötajaid konkurentsiküsimusi hõlmavates olukordades käitumiseks põhjalikult koolitanud, et välistada kliendisuhtluse elementaarse infovahetuse pöördumist järjekordseks konkurentsisüüdistuseks.