Venemaa sisemajanduse kogutoodang (SKT) peaks värske prognoosi kohaselt tänavu kasvama vaid 0,2 protsenti. 8.aprillil kärpis IMF varem 3 protsendi tasemel olnud kasvuprognoosi 1,3 protsendile.

Briti majandusleht Financial Times kirjutab, et IMFi Venemaa missiooni juht Antonio Spilimbergo tõdes, et tehniliselt on Venemaa majandus juba praegu languses.
„Geopoliitilised pinged, sanktsioonid ning täiendavate sanktsioonide kartus on investeeringutele halvasti mõjunud,“ märkis ta.

Pärast eelmise kümnendi alguse õitseaega ei ole Venemaa kasv üleilmse finantskriisiga kaasnenud järsu languse järel enam varasemale tasemele taastunud.
2009. aastal vähenes Venemaa sisemajanduse kogutoodang aastases arvestuses 7,8 protsenti. 2010. aastal oli kasv 4,5 protsenti, 2011. aastal 4,3 protsenti ja 2012. aastal 3,4 protsenti.
Eelmisel aastal oli aeglustumine järsem ning idanaabri SKT kasvas vaid 1,3 protsenti. Seejuures ei kasvanud investeeringud praktiliselt üldse.

Järgmiseks aastaks ootab IMF Venemaal 1-protsendilist majanduskasvu, kuid seda eeldusel, et geopoliitilised pinged leevenevad.