Nii teatati näiteks Kohtla-Nõmme elanikele, et alates 1.maist hakatakse neile posti tooma maakonnakeskusest ehk Jõhvist, sest kaks kohalikku kirjakandjat koondatakse.

Kohtla-Nõmme vallavanem Riina Sooäär nentis, et vald sai hiljuti 11 elaniku allkirjaga murekirja, milles valla kodanikud tundsid muret, et nüüd võib-olla lehte hommikuti enam lugeda ei saagi. "Siinkohal jäävad aga valla käed lühikeseks, sest meie ei saa reguleerida Eesti Posti kandeteenust. Veelgi enam, me pole täna ka murega Eesti Posti poole pöördunud, sest reaalselt me veel ei tea, millal post kohale jõudma hakkab," rääkis Sooäär.

Eesti Posti juhatuse liige Mait Sooaru rääkis Ärilehele, et postikandele kehtivad ajalised nõuded ütlevad, et Eesti Post toimetab saadetised saaja postkasti hiljemalt sama päeva kella 16ks. Konkreetselt Kohtla-Nõmmel algab postikanne 9-10 ajal ning lõppeb kella 14 ajal. "See, et me kanderinge üle vaatame ja vajadusel optimeerime, on igapäevane tegevus ega ole kuidagi mingite suuremate muudatuste põhjus või tagajärg. Kirjakandjate arv sõltub kanderingi pikkusest ja töömahust. Kui kirjamahud muutuvad, siis tehakse ka kanderinge vastavalt pikemaks või lühemaks. Võrgu kulude hoidmine optimaalsena on meile seadusest tulenev kohustus," rääkis Sooaru.

Ta tõdes, et Kohtla-Nõmmel on alates maist kahe jalgsikannet tegeva kirjakandja asemel nüüd üks motokannet tegev koostööpartner. "Nii on kandevõrgu kulud optimaalsed ning klientide jaoks siin suurt muutust ei ole."

"Reeglid postivedamise kohta kehtivad kõigile ühtemoodi, olenemata sellest, kas seda pakub meie töötaja või koostööpartner. Kui kanderinge ümber korraldame, on selge, et osa inimesi saab posti kätte hiljem, aga samas teine osa varem - sõltuvalt sellest, kus keegi kanderingil paikneb," rääkis Sooaru.

Hea lugeja, millised on sinu kogemused Eesti Posti kojukandeteenusega?