Tänavu suvel sulgevad uksed järgmised kontorid: Kose, Saue, Orissaare, Tapa, Türi, Väike-Maarja, Abja-Paluoja, Räpina ning Tõrva. Aasta lõpus sulgeb Swedbank ka Sikupilli kontori, mida hakkab asendama Ülemiste keskuse laienev kontor.

„Kõigi suletud kontorite asukohtadesse jäävad alles sularahaautomaadid ning enamikes kohtades hakkab peatuma Swedbanki pangabuss. Bussi graafikut vaatama jooksvalt ümber ja saame sinna vajadusel koheselt peatuskohti lisada,“ sõnas Swedbanki jaepanga juht Ulla Ilisson.

Ilissoni sõnul vähendab pank kontorivõrku eelkõige vähenenud kasutatavuse tõttu. „Kontorites käivate klientide arv on viimase kolme aastaga vähenenud kaks korda. Selle põhjuseks on mugavus – inimesed eelistavad teha sularahatehinguid masinates ning makseid neti- ja mobiilipangas. Kõigist Swedbankis tehtud pangatehingutest toimub kontorites tänaseks 0,4 protsenti ja sularahatehingutest 2 protsenti,“ selgitas Ilisson.

„Oleme viimastel aastatel uuedanud teenindusprotsesse ja arendanud elektroonilisi kanaleid. Olulise muutuse tõi kaasa blokeeritud kontoga klientidele sularahaautomaatide kasutuse avamine detsembris 2012, samuti on muutust kiirendanud sularaha sissemakse automaatide võrgustiku laiend„Jätkuvalt optimeerime ka oma masinaparki lähtuvalt klientide liikumisest ja vajadustest– paigutame masinaid ümber ja vahetame välja, samuti eemaldame mõned masinad peamiselt Tallinnas ja Tartus asukohtades, kus seni on olnud mitu masinat kõrvuti. Erinevate msinapargi muutuste tulemusena kasvab nende kohtade arv, kus Swedbanki automaadist sularaha välja saab võtta, 10 võrra, ja nende kohtade arv, kus raha arvele panna saab, 4 võrra,“ rääkis Ilisson.

Pärast nimetatud muudatusi jätkab Swedbank endiselt suurima kontorivõrguga pangana Eestis – aasta lõpuks on pangal üle Eesti kokku 40 kontorit. Kokku on pangal 456 masinat, millest 418 saab sularaha välja võtta ja 70 masinat, mille abiga saab sularaha arvele panna.
amine. Kõik need sammud on klientide käitumise muutumisele kaasa aidanud,“ tõi Ilisson välja peamised põhjused, mis on kaasa toonud klientide hulga olulise kahanemise pangakontorites.